Open Monumentendag 2016: Ook de Heukelumse Kerk is open

02-09-2016
Op zaterdag 10 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Ook de historische kerk van Heukelum opent weer haar deuren. Het kerkgebouw is van 11.00 uur tot 15.00 uur open voor bezichtiging.

Er worden rondleidingen gegeven, die worden afgewisseld met orgelspel van Arend Sprong  op het in 2015  geheel gerestaureerde Bätz-orgel (1779) dat alom geroemd wordt om zijn fantastische klankkleur.

Verder is er een expositie van pentekeningen van Wim Slagboom. Het zijn gedetailleerde pen- en potloodtekeningen van bekende stadsgezichten in de regio, landschappen, industriële gebouwen en machines. Ook zijn er tekeningen van molens uit de Alblasserwaard e.o. De Stichting Vrienden van de Heukelumse Kerk heet iedereen van harte welkom.

Over de lange en interessante geschiedenis van de kerk heeft de stichting een klein informatiegidsje samengesteld. Dit informatieboekje is tegen een geringe vergoeding te verkrijgen. De uiteindelijke opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het monumentale kerkgebouw (Rijksmonument).